Zangcoaching

Ik ben er uit! De kogel is door de kerk! Het kwartje is gevallen! Afijn, u begrijpt waar ik naartoe wil…
Al tijden spookte het door mijn hoofd. Ik stopte het steeds weg maar het bleef terugkomen. Vooral de laatste tijd dook de gedachte steeds vaker in me op. Dat ik de afgelopen maanden weer veelvuldig op het podium sta zal er ongetwijfeld mee te maken hebben, maar dat is zeker niet de enige reden.
Het onbedwingbare gevoel om me bezig te houden met het zingen is sterker dan ooit! Ik vind het heerlijk om te merken wat er in mijn lijf gebeurt wanneer ik zing, wat ik juist wel en juist niet moet doen en ik merk dat ik het geweldig vind om dit aan anderen over te brengen.
Dat is dan ook precies wat ik vanaf nu (naast het optreden) ga doen. Ik ga zangcoaching geven!
Waarom zangcoaching en geen zangles? Simpel, omdat ik me veel meer op de praktijk wil richten dan op het (eindeloos) zingen van toonladders en zoeken naar de juiste houding. Dat vind ik eerlijk gezegd zonde van de tijd.
Daarmee bedoel ik absoluut niet dat het belang van een goede zangtechniek wordt overschat. Integendeel, maar het is niet per sé nodig om daar zo veel op te focussen als wordt gezegd. 
De focus komt dan ook veel meer op het doen te liggen. Lekker aan de slag, maar wel zorgen dat er stappen worden gemaakt. En ondertussen zorg ik er voor dat je natuurlijk wel met een goed gevoel naar huis gaat!

Wanneer je serieus met het zingen aan de slag gaat merk je namelijk al snel dat er veel meer is dan alleen maar de juiste noten raken. Ikzelf heb alles met vallen en opstaan geleerd. Ik heb in korte tijd veel moeten opsteken en moest al snel op het hoogste niveau mee kunnen draaien, wat er voor heeft gezorgd dat ik een erg steile leercurve heb doorgemaakt. Hoewel het niet de ideale manier was, heeft het me uiteindelijk erg veel gebracht. Weet je bijvoorbeeld altijd waar je over zingt? Doe je niet teveel? Forceer je niets? Het zijn slechts een paar belangrijke onderdelen die het verschil maken tussen goede performance en een aardig gezongen liedje. Dingen die veel belangrijker zijn dan je in eerste instantie wellicht zou verwachten.
Zonder arrogant over te willen komen durf ik wel te zeggen dat ik weet waar ik het over heb. Ik kom tenslotte uit een muzikaal gezin en heb inmiddels jaren podiumervaring op grote en kleine podia opgedaan, zowel op de voorgrond als zanger en op de achtergrond als drummer. Ik schrijf nummers, teksten en heb diverse singles uitgebracht, met als voorlopig hoogtepunt mijn pas verschenen EP genaamd In Retrospect. Deze plaat staat vol staat met eigen nummers. Tenslotte moet ik de door mij behaalde tweede plaats bij The Voice of Holland in seizoen 2011 / 2012 natuurlijk ook niet vergeten. 
Kortom; ik heb ondertussen wel het één en ander geleerd en ik sta te popelen dit over te brengen! 
We gaan wat anders te werk dan je misschien zou verwachten. Jij bepaalt namelijk de lesinhoud. Of je nu wilt leren hoe je die hoge noten makkelijker zingt, hoe je met je zenuwen om moet gaan of wanneer je je wilt voorbereiden op een belangrijke auditie. De keuze ligt bij jou!
Ook nemen we regelmatig een liedje op en krijg je dat mee naar huis, zodat we vanuit daar verder kunnen werken. 
Mocht je nou enthousiast zijn geworden na het lezen van het bovenstaande en interesse hebben in een proefles, stuur me dan geheel vrijblijvend even een mailtje op info@chrishordijkmusic.nl
Dan stuur ik je alle informatie met betrekking tot de kosten, lestijden, duur van de lessen en andere zaken.

Ik hoop wat van je te horen!

Groetjes,

Chris

You may also like...

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.