Skinny Tom

Omdat ik mijn muzikale invloeden niet onder stoelen of banken wil steken, maar ook omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan ben ik sinds kort een nieuw avontuur aangegaan met Skinny Tom. Ik heb een onwijze passie voor blues rock en met Skinny Tom hoop ik dat op zo veel mogelijk plaatsen tentoon te mogen stellen.

Hoewel de bandnaam zou vermoeden dat het een cynische verwijzing betreft naar onze bassist Tom Peters, die ondanks vele diëten waarbij hij enkel vloeibare koolhydraten nuttigt niet in staat is gebleken enig gewichtsverlies te realiseren, ligt het natuurlijk niet in onze aard om de spot te drijven met iemands handicap. Het zou niet gepast zijn om zoveel nadruk te leggen op het massieve, omvangrijke en corpulente postuur van deze altijd gezellige en bovenal getalenteerde bassist die toevallig een maatje meer heeft. Nee, de bandnaam verwijst natuurlijk naar de in 1976 aan heroïne overleden gitarist Tommy Bolin. Een vergeten talent die onder meer na Blackmore in 1975 bij Deep Purple speelde.

En zo is de link naar Skinny Tom ook snel gelegd: een vette blues – rock formatie die muziek speelt van de grootheden van weleer. Niet alleen Deep Purple, maar ook legendes als Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Gary Moore worden afgewisseld met stukken van Robben Ford, Cosmosquad en Sjako. Een mix van deze verschillende interpretaties van blues en rock garanderen een muziekervaring die nooit verveelt en de meest kritische luisteraar zal aanspreken. Een optreden van Skinny Tom is dan ook een ware beleving voor echte muziekliefhebbers!

Bandleden:

Chris Hordijk, Tom Peters, Richard Nijboer en Yorick Wentink

Voor meer info en boekingen:
www.skinnytom.nl
https://www.facebook.com/SkinnyTomBand/
E-mail: skinnytomband@gmail.com

You may also like...