Na de release

Het is weer zover. Het bloggen is er weer fiks bij in geschoten. Gelukkig kwam het vanwege de drukke periode rondom het uitbrengen van de EP. Ik heb dus een alibi 😉 Maar toch blijkt maar weer eens dat ik mijn belofte aan jullie weer eens niet heb waargemaakt. Bij deze mijn welgemeende excuses 🙂

Voordat ik het überhaupt ook maar ergens anders over wil hebben, wil ik jullie onwijs te bedanken voor alle support rondom de EP, de band en mijzelf! Het is erg fijn om te zien dat er veel mensen zijn die, ondanks de lange stilte, nog steeds geïnteresseerd zijn in mijn muziek en bereid zijn om dat te laten merken. Niet alleen in de vorm van het aanschaffen van de EP via de verschillende online stores of via mijn website, maar ook in alle mooie reacties die we hebben mogen ontvangen op de individuele nummers.
Het is zó fijn om te merken dat de liedjes goed overkomen! Wat dat betreft is de EP nu al geslaagd!

Inmiddels hebben we met de band 2 try-outs achter de rug. We stonden al in De Hip in Deventer, en afgelopen zondag waren we te zien op het podium van Loburg in Wageningen. Op beide locaties troffen we veel enthousiastelingen aan die we gedurende onze set onafgebroken hebben weten te boeien.

We hebben veel mooie woorden in ontvangst mogen nemen, maar blijven ondertussen ook kritisch op onszelf. Daarom zijn we al weer druk aan het brainstormen over hoe we de set nóg beter kunnen maken, terwijl het in de huidige vorm al staat als een huis!

Verder komt het er ook gewoon op neer dat men het de band en mij moet gunnen. En met men bedoel ik in dit geval de media. DJ’s moeten zin hebben om je plaatje te draaien, tv programma’s moeten je willen uitnodigen en de poppodia / festivals moeten er vertrouwen in hebben dat wanneer ze ons boeken er kwalitatief hoogstaande muziek wordt gespeeld. En dat laatste is in ons geval weer lastig zonder het eerste. We zijn nu eenmaal pas net (weer) begonnen, en dus weten veel mensen niet hoe we nu klinken. En zo zit je een beetje in een vicieuze cirkel.

Op dat eerste heb je helaas geen invloed. Althans, bijna niet. Je hebt toch te maken met meningen en verwachtingen van anderen. Maar wat nog veel zwaarder weegt zijn de vele verschillende belangen die meespelen en de verschillende formats waar je niet in blijkt te passen.
Iets dat als je niet uitkijkt voor behoorlijk wat frustratie kan zorgen. Helaas zijn het nu eenmaal zaken waar je vaak weinig verandering in kunt brengen. Het is wat het is en je zult het moeten accepteren.

Iets waar we wel invloed op hebben is het kwalitatieve gedeelte. En daar gaan we dan ook extra hard aan werken! Elke show moet weer nét even beter zijn dan de vorige, en we moeten altijd op de top van ons kunnen presteren!

Mensen die ons tijdens deze twee optredens hebben gezien weten waar ik het over heb. Hopelijk blijft het enthousiasme bij hen lang genoeg hangen dat ze anderen over ons vertellen, en dat het balletje ook op die manier gaat rollen. Wij doen er in elk geval alles aan om dit project succesvol te laten zijn!

Ondertussen probeer ik natuurlijk ook aandacht te genereren via de media, maar in je eentje is dat lastig. En hoewel de grote partijen voorlopig weinig tot geen interesse tonen, doen de iets kleinere dat gelukkig wel. En daar zijn we heel erg blij mee!!

Er zijn inmiddels ook een aantal recensies online verschenen. Sommige zijn erg enthousiast zoals bijvoorbeeld (<a href=”http://www.rockzine.nl/review/chris-hordijk-in-retrospect”>http://www.rockzine.nl/review/chris-hordijk-in-retrospect</a> en <a href=”http://www.camielmusic.nl/album-recensie-chris-hordijk-in-retrospect/”>http://www.camielmusic.nl/album-recensie-chris-hordijk-in-retrospect/</a>), anderen zijn vastberaden om het af te kraken (<a href=”http://www.muzine.nl/recensie/albums/chris-hordijk-in-retrospect”>http://www.muzine.nl/recensie/albums/chris-hordijk-in-retrospect</a>). Die negativiteit is in mijn ogen toch wel een beetje een gevolg is van mijn deelname aan een talentenjacht.

Hoe frustrerend dat laatste ook kan zijn, je moet er niet te lang stil blijven staan. Niet iedereen vindt het nu eenmaal leuk wat je doet, en dat is niet erg. Als ik naar mijn verstand luister weet ik dat ook wel. Maar toch wil je het liefste dat iedereen het te gek vindt wat je doet, ook al is dat zo goed als onmogelijk.
Gelukkig laten we de negatieve reacties ons de wind niet uit de zeilen nemen. Het motiveert ons alleen maar om nog harder te knokken!
We hebben daarom nog wat mooie dingen in de planning staan. We willen de focus meer naar het online gedeelte verplaatsen. Wat voor jullie betekent dat we meer met filmpjes gaan doen 🙂

Akoestische versies opnemen van bestaande nummers, teasers van nieuwe tracks en meer van dat soort dingen. Maar voordat het zover is moeten we de zaken wel even goed voorbereiden. Zomaar een filmpje online gooien is niet wat de band en ik willen. Het moet wel helemaal voor elkaar zijn 😉

Juist omdat we zo moeten knokken voor onze geloofwaardigheid en hard werken om een plek voor onszelf in het muzikale landschap te veroveren.

Houd ons dus maar flink in de gaten! 🙂

Groetjes,

Chris

You may also like...

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.