I’m In!

Jawel, er is weer een nieuwe single uit!! Redelijk vanuit het niets, maar dat mag de pret niet drukken 😀 Hij draagt de titel I’m In! en het is precies geworden wat de band en ik voor ogen hadden! We zijn dan ook onwijs trots op het eindresultaat! De basis voor de track werd al een tijdje geleden gelegd. Ik schreef het in Londen samen met songwriter Kevin Malpass tijdens een goed maar korte schrijfsessie. Hoewel het op zich een prima track was, werd hij in eerste instantie toch nooit écht goed genoeg bevonden om er mee de studio in te gaan. Het gevoel was er niet. Niet bij mij althans. 
 Tót we er met de hele band nog eens naar keken! Dat veranderde namelijk alles!

Ik wist al een hele tijd dat ik in mijn handjes mocht knijpen met zulke getalenteerde muzikanten om mee heen, maar wat er tijdens deze repetities gebeurde waarin we aan I’m In! werkten was echt niet te geloven! De muzikaliteit, de creativiteit, de muzikale chemie. Alles viel op zijn plek. Het arrangement stond al snel en ook het eindproduct staat als een huis. 
 Vervolgens vertrokken we naar de studio waar drummer Rutger zo ongeveer in één take de volledige drumpartij in wist te tikken, waar Jeroen zijn waanzinnige gitaarsolo inspeelde en waar Johannes zijn heerlijke baspartijen opnam. Het zijn slechts enkele voorbeelden van al het muzikale geweld wat zich in de studio afspeelde. Dingen die ik nooit zal vergeten. 
 Zonder de inzet van alle bandleden was het nummer dan ook nooit zo gaaf geworden als dat het nu is! Dat moet echt even worden gezegd!

Je ziet het, ik ben nogal enthousiast over ons nieuwste ‘kindje’. Ik kon dan ook niet wachten om het de wereld in te sturen, zodat iedereen er (hopelijk) net zo van kan genieten als wijzelf. 
 Het besluit om het toch nog in 2016 te doen kwam pas laat, waardoor we nu in november zitten. 
 November schijnt nogal een lastige maand te zijn om een track uit te brengen. De grootste artiesten droppen vaak nog even gauw een single voordat het eindejaarsgeweld losbarst (John Mayer komt volgende week bijvoorbeeld ook weer met nieuw werk), en dan raak je als bandje al vrij snel ondergesneeuwd. 
 Bovendien worden we vanaf 6 december weer massaal begraven onder de kerstplaten, en wordt er niet veel later vooral teruggekeken op het afgelopen jaar. De Top 2000 domineert en zijn we allemaal druk met Het Glazen Huis. Je kent het wel.
 Hoewel al deze dingen het er voor ons niet makkelijker op maken, maakt het in wezen weinig uit in welke periode je een single uitbrengt. Ook wanneer we niet aan het eind van het jaar zouden zitten is de kans op airplay voor een artiest als ik / band als wij sowieso al minimaal. Wij staan nu eenmaal niet bovenaan de prioriteitenlijstjes van de verschillende media. Dat is geen geklaag overigens. Slechts een constatering. 
 De concurrentie is nu eenmaal altijd moordend. Daar hoeft het geen november voor te zijn. Een ander belangrijk punt want ons toch heeft doen besluiten om de single nu uit te brengen, is dat een single tegenwoordig niet meer is dan een onderdeel van je social media. 
 Het weegt niet zwaarder dan een mooie website, grappige berichten of prachtige foto’s op je Facebookpagina. Het is slechts een onderdeel van dit alles.
 Bijna niemand koopt meer muziek, en slechts een handjevol artiesten buiten de grote namen scoren écht een radiohit. Het is wat het is, en het heeft geen zin om daar als artiest of band heel zuur over te gaan lopen doen. Maar het is wel goed om je dat van tevoren nog even te beseffen.

Vandaar dat we hem dan ook gewoon nu uitbrengen. Gewoon, omdat we hem graag willen laten horen. We zouden altijd wel een reden kunnen bedenken om het toch nog maar even uit te stellen, maar niemand weet wat het beste moment is. Uiteindelijk moet je ook verder kijken dan radio alleen. 
 Men bepaalt tegenwoordig zelf wel wat ze wil horen en wanneer. Radio wordt nu eenmaal steeds minder relevant. Streaming is de toekomst. Men moet je kunnen (en willen) vinden op YouTube en Spotify. En dat is in elk geval geregeld!
 Daarnaast moeten we onszelf laten zien op de landelijke podia. Dat kunnen we en willen we erg graag. We hebben dit jaar al veelvuldig bewezen dat we prima toe in staat zijn, en de honger naar meer is groot. Hopelijk kan I’m In! daar zijn steentje aan bijdragen. 
 Wat ons betreft is deze nieuwe single het begin van al het moois wat er nog aan zit te komen. Van de tracks die we al hebben geschreven, van alles wat we nog gaan schrijven en vooral van het plezier dat we beleven wanneer we met zijn allen aan iets nieuws werken.

En met zijn allen bedoelen we jullie natuurlijk ook! Want ondanks al onze inzet kunnen we alle hulp goed gebruiken! 
 Dus mocht je het nummer nou helemaal te gek vinden, deel het dan vooral!! Of je het nu op iTunes koopt, op Spotify checkt of op YouTube voorbij ziet komen; deel het!!
 Vraag het aan bij de (lokale) radiostations, in horecagelegenheden of zet het lekker hard aan waar je ook bent zodat men zich gaat afvragen wat het is wat ze voorbij horen komen!
 Men moet weten dat het er is, dat wij als band de moeite waard zijn en dat we goede muziek maken! Dat is iets wat we met zijn allen kunnen doen. Een mooie gedachte zo rond de feestdagen lijkt me 😉

Groetjes,

Chris

You may also like...